Αυτή η συνταγή θα σε κάνει benedict-ed! Δοκίμασε να φτιάξεις αυτά τα αυγά και θα τα λατρέψεις.
Θερμίδες: 264
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για την κρέμα:
- 1 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1/3 φλιτζάνι γάλα βουτύρου light
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Για τα αυγά:
- Σπρέι μαγειρικής
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο λιωμένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 6 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 4 μεγάλα αυγά
- Tα υπόλοιπα υλικά:
- 6 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι, κομμένο
- 8 ψωμάκια ολικής άλεσης
- 8 φέτες μπέικον κομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για την κρέμα:
- Ανακάτεψε 1/2 φλιτζάνι νερό, το βουτυρόγαλα, και 2 αυγά με ένα σύρμα.
- Πρόσθεσε το μείγμα των αυγών στο καλαμποκάλευρο και ανακάτεψε καλά.
- Μαγείρεψε πάνω από το νερό που σιγοβράζει μέχρι να πήξει (περίπου 7 λεπτά), ανακατεύοντας συνεχώς.
- Ρίξε μέσα και το βούτυρο και το 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Αφαίρεσε από τη θερμότητα και κάλυψε για να παραμείνει ζεστό.
- Για τα αυγά:
- Ψέκασε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με σπρέι μαγειρικής σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας συχνά. Ανακάτεψε 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, πιπέρι, ασπράδια αυγών, και 4 αυγά, με ένα σύρμα. Πρόσθεσε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και μαγείρεψε 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Μαγείρεψε το σπανάκι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Σε ένα πιάτο βάλε 4 ψωμάκια, και από πάνω συμπλήρωσε με μισή φέτα μπέικον και με περίπου 1/4 φλιτζάνι σπανάκι.
- Από πάνω πρόσθεσε περίπου 1/4 μείγμα αυγού και στην κορυφή συμπλήρωσε με περίπου 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα.
- Πασπάλισε ομοιόμορφα με ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο και 1/4 κουταλάκι πιπέρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ