Burger με γαλοπούλα

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Θυμάσαι τον εαυτό σου από παλιά να ζητάς απεγνωσμένα από τους γονείς σου ένα burger. Μεγαλώνοντας δεν μπορούσες να τα απολαύσεις λόγω προσεγμένης διατροφής. Τώρα όμως με αυτή τη light συνταγή δεν θα πεις ξανά όχι.
Θερμίδες: 289/ μερίδα

 

Συστατικά

  • Αγγούρια τουρσί
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • Φύλλα μαρουλιού
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 8κ. γλυκού μαγιονέζα light
  • 4 ψωμάκια για burger ολικής άλεσης
  • Για τα μπιφτέκια:
  • 450γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 2κ. σούπας φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 1 + 1/2κ. γλυκού κύμινο
  • 1/2κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/8κ. γλυκού μπαχάρι
  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Σε ένα μπολ πρόσθεσε τον κιμά, το κόλιαντρο, το κύμινο, το πιπέρι, το αλάτι, το μπαχάρι και το ελαιόλαδο.
  • Ανακάτεψε και πλάσε 4 μπιφτέκια.
  • Ψήσε τα μπιφτέκια στο γκριλ για 4 λεπτά από κάθε πλευρά περίπου.
  • Στρώσε σε κάθε ψωμάκι την μαγιονέζα, το μαρούλι, το μπιφτέκι, τη τομάτα και το κρεμμύδι.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164