Μια ακόμα πρωτότυπη συνταγή για να απολαύσεις τον αγαπημένο σου τόνο. Νόστιμο μπέργκερ με μια ιδιαίτερη σάλτσα και με λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 293
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα μπιφτέκια:
- 1/2 κιλό τόνο, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 μικρό κρεμμύδι λιωμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 ολόκληρα ψωμάκια για χάμπουργκερ ολικής αλέσεως
- 1/4 φλιτζάνι σος πάπρικα λεμόνι
- 1 χούφτα ρόκα
- Για τη σάλτσα:
- 1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- μια μικρή πρέζα πιπέρι καγιέν
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε τον τόνο, τη μουστάρδα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, και το αλάτι σε ένα μπολ.
- Ανακάτεψε καλά με τα χέρια σου και φτιάξε δύο μεγάλα μπιφτέκια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι που έχεις ρίξει ελαιόλαδο, ψήσε τα μπιφτέκια.
- Από 3-4 λεπτά κάθε πλευρά, εξωτερικά να είναι καλά ψημένα αλλά στο κέντρο τους μαλακά.
- Για τη σάλτσα ανακάτεψε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ ή χτύπησέ τα ελαφρά στο χέρι.
- Άλειψε και τις δύο εσωτερικές πλευρές των ψωμιών με τη σάλτσα και πρόσθεσε ένα μπιφτέκι με μια χούφτα ρόκα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ