Μια εναλλακτική συνταγή χωρίς κρέας που θα σου θυμίσει… light fast food.
Θερμίδες: 289/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 2κ. γλυκού φρέσκο σκόρδο, λιωμένο
- 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
- 1/4 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους (+ μερικές ροδέλες γαρνίρισμα)
- 4φλ. κουνουπίδι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 3/4φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 1/2φλ. ζωμό λαχανικών
- 1κ. σούπας+2κ. γλυκού ζάχαρη καστανή
- 1+1/2κ. σούπας ντοματοπολτός
- 1κ. σούπας σόγια σος
- 1κ. γλυκού ξίδι
- 1/2κ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 3/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/2κ. γλυκού μουστάρδα
- Μαϊντανός για πασπάλισμα
- 4 ψωμάκια για burger
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι και μαγείρεψε για περίπου 2-3 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κουνουπίδι και μαγείρεψε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Πρόσθεσε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι τη μουστάρδα, και ανακάτεψε καλά.
- Αύξησε τη θερμοκρασία και φέρε το φαγητό σε γρήγορο βρασμό.
- Στη συνέχεια, μείωσε τη θερμοκρασία στη μέση και σιγόβρασε, ανακατεύοντας περιστασιακά, έως ότου το υγρό να εξατμιστεί (περίπου 10 λεπτά).
- Μοίρασε το μείγμα στα 4 ψωμάκια και πασπάλισε με μαϊντανό και τα κρεμμύδια σε ροδέλες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ