Light και εύκολη συνταγή που θα καλύψει την επιθυμία σου για κάτι γλυκό.
Θερμίδες: 174/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη βάση των cupcakes:
- 12 φέτες ψωμί του τοστ
- 3 αυγά
- 1φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
- 1/4φλ. κρέμα γάλακτος χωρίς λιπαρά
- 1/4φλ. ζάχαρη
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλια
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- Για τη γέμιση:
- 6κ. σούπας παγωμένη μαργαρίνη, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1/4φλ. + 2κ. σούπα αλεύρι
- 1/4φλ. + 2κ. σούπα καστανή ζάχαρη
- 1κ. σούπα κανέλα
- Λίγη ζάχαρη άχνη
- Λίγο mapple syrup
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη βάση των cupcakes:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Πάρε ένα αντικολλητικό ταψάκι για muffins με 12 θήκες ή 12 φορμάκια για muffins, βάλε πολύ λίγο ελαιόλαδο και στο κάθε φορμάκι ψιλόκοψε από μια φέτα.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να ενωθούν.
- Μοίρασε το μείγμα που μόλις έφτιαξες στα 12 φορμάκια πάνω από το ψωμί.
- Για τη γέμιση:
- Σε ένα άλλο μπολ, συνδύασε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
- Ρίξε μέσα στο μπολ τη μαργαρίνη και ανακάτεψε ελαφρώς με τα χέρια σου.
- Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στα φορμάκια.
- Ψήσε για 20 λεπτά.
- Βγάλε τα cupcakes από το φούρνο και πασπάλισε με λίγη ζάχαρη άχνη και mapple syrup.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ