Το αγαπημένο σου cheesecake με σοκολάτα και brownies υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση σου!
θερμίδες: 140
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα brownies:
- 5 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1/4 φλιτζάνι τσιπς σοκολάτας
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζανιού κακάο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι στιγμιαίου εσπρέσο διαλυμένοι σε 1 κουταλιά νερό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Για το cheesecake:
- 1 πακέτο τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ψέκασε με ένα σπρέι μαγειρικής ένα ταψί.
- Για τη βάση από brownie, ζέστανε το βούτυρο και τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν.
- Ανακάτεψε.
- Ανακάτεψε τα επόμενα 4 συστατικά (με το αλάτι) σε ένα μπολ.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτύπησε ελαφρά τα αυγά, τη ζάχαρη, το μείγμα εσπρέσο και τη βανίλια. Πρόσθεσε το μείγμα σοκολάτας και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο.
- Πρόσθεσε τα ξηρά συστατικά και ανακάτεψε.
- Ρίξε στη βάση του ταψιού το μείγμα.
- Για το cheesecake, χτύπησε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το ασπράδι με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα.
- Ρίξε την κρέμα πάνω από το στρώμα brownie.
- Με την άκρη ενός μαχαιριού, ανακάτεψε την κρέμα με το brownie.
- Ψήσε για 30 λεπτά και άφησέ το να κρυώσει.
- Κόψε σε μικρά τετράγωνα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ