Cheesecake με σοκολατένια βάση και κρέμα γιαουρτιού

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Ένα εναλλακτικό cheesecake που μπορείς να απολαύσεις ακόμα κι αν κάνεις αυστηρή δίαιτα.

Θερμίδες: 150/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Μαγειρικό σπρέι
  • 50γρ. τριμμένα μπισκότα σοκολάτας
  • 1κ. σούπας μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 1/4φλ. ζάχαρη
  • 1706γρ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
  • 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • 18 μούρα

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
  • Ψέκασε ένα αντικολλητικό ταψάκι με μαγειρικό σπρέι.
  • Ανακάτεψε το μπισκότο με του βούτυρο και πίεσέ το στον πάτο από το ταψάκι.
  • Σε ένα μίξερ ανακάτεψε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  • Σταδιακά ρίξε μέσα το γιαούρτι, τα αυγά και το αλεύρι.
  • Ρίξε το μείγμα στο ταψί, πάνω από τα μπισκότα.
  • Ψήσε για 25-30 λεπτά.
  • Όταν κρυώσει πρόσθεσε από πάνω τη λιωμένη κουβερτούρα.
  • Κόψε σε 9 κομμάτια και πρόσθεσε σε κάθε κομμάτι από 2 μούρα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164