Μαγείρεψε τις φακές σου στο φούρνο με πιπεριές, ντομάτα και τυρί!
θερμίδες: 233/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι φακές
- 2 1/2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
- 4 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες χωρίς τους σπόρους
- 1 μεγάλο μήλο ψιλοκομμένο και μαγειρεμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
- 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 400 γραμμ. κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
- 30 γραμμ. τυρί τριμμένο τσένταρ
- 1 κουτ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε τις φακές και ανακάτεψε και μετά ρίξε μέσα και το ζωμό λαχανικών.
- Όταν έρθουν σε βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το να βράσει σε σιγανή φωτιά για 25 λεπτά.
- Πρόσθεσε τις πιπεριές, το βασιλικό, το μήλο, το λευκό κρασί και την κονσέρβα με τις ντομάτες και ανακάτεψε καλά.
- Μετάφερε το μείγμα σε ένα ταψί και πασπάλισε με τα τυριά από πάνω.
- Ψήσε για 30 λεπτά και σέρβιρε αμέσως.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ