Μακαρόνια alfredo με κρέμα κουνουπιδιού. Δώσε στη μακαρονάδα σου μια διαφορετική γεύση.
θερμίδες: 300/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- 1 φλιτζάνι νερό
- 2 φλιτζάνια κουνουπίδι λιωμένο
- 2 κουταλιές μαργαρίνη λιωμένη
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 4 φλιτζάνια μαγειρεμένα φετουτσίνι ολικής αλέσεως
- 1/2 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας μαγιά
- Αλάτι και πιπέρι
- Κόκκινο πιπέρι για γαρνιτούρα
- Φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα με νερό βράσε το ζωμό λαχανικών.
- Πρόσθεσε το κουνουπίδι και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσει (περίπου 8 λεπτά).
- Κράτησε στην άκρη 1/2 φλιτζάνι από το ζωμό.
- Παράλληλα ζέστανε τη μαργαρίνη σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σόταρέ το για 3-4 λεπτά, προσέχοντας να μην καεί. Αφαίρεσε από τη φωτιά.
- Μαγείρεψε τα φετουτσίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βγάλε το κουνουπίδι από την κατσαρόλα και βάλε το μέσα σε ένα μπλέντερ.
- Πρόσθεσε το γάλα αμυγδάλου, το ζωμό που έχεις κρατήσει, το χυμό λεμονιού και τη μαγιά. Ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει σαν κρέμα και αλατοπιπέρωσε.
- Στράγγιξε τα ζυμαρικά και ρίχτα ξανά μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα κουνουπίδι.
- Ανακάτεψε τα καλά και σέρβιρε με γαρνιτούρα από φρέσκο μαϊντανό και κόκκινο πιπέρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ