Μοιραστείτε φιλέτο μοσχάρι με το υπέροχο άρωμα του θυμαριού και αφεθείτε σε μια light συνταγή για δύο!
Θερμίδες: 331 όλη η συνταγή
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη σάλτσα
- 1 φλιτζάνι ξηρό σέρι
- 1 3/4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με λιγότερο αλάτι
- 1/4 φλιτζάνι συμπυκνωμένος χυμός μήλου
- 1 κουταλιά της σούπας νερό
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μήλο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ή 1/8 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- Για το κρέας
- 4 μέτρια μοσχαρίσια
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη σάλτσα: Βράσε το σέρι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια με υψηλή θερμόκρασία και μαγείρεψέ το για 8 λεπτά περίπου.
- Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και το συμπυκνωμένο χυμό μήλου και μαγείρεψέ τα μέχρι για 12 λεπτά περίπου.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το νερό με το κορνφλάουρ.
- Ρίξε στο τηγάνι το κορν φλάουρ και μαγείρεψε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Βγάλε το τηγάνι από το μάτι και ρίξε το μήλο και το θυμάρι.
- Σκέπασε το τηγάνι για να μείνει ζεστό.
- Πασπάλισε το μοσχάρι με αλάτι και πιπέρι.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βάλε το κρέας και μαγείρεψε 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Σέρβιρε το μοσχάρι με τη σάλτσα.
Tip
Πασπάλισε με φρέσκα μυρωδικά όπως λίγο έξτρα θυμάρι, σχοινόπρασο ή και φρέσκο, ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ