Fish & Chips στο φούρνο για να μειώσεις ακόμα πιο πολύ τις θερμίδες! Αλλά και να μην αποχωριστείς την αγαπημένη σου συνταγή.
Θερμίδες: 325 (μαζί με τις πατάτες)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Σπρέι μαγειρικής
- 750 γραμμ. μικρές πατάτούλες
- 4 κουταλάκια του γλυκού λάδι
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι
- 2 φλιτζάνια νιφάδες καλαμποκιού (κορνφλέικς)
- 1/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 μεγάλα ασπράδια αυγών χτυπημένα
- μισό κιλό μπακαλιάρος κομμένος σε 4 μερίδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέμανε το φούρνο στους 200° C .
- Ψέκασε ένα μεγάλο ταψί με το σπρέι.
- Βάλε τις πατάτες μέσα σε ένα σουρωτήρι.
- Τρίψ’ τες καλά και ξέπλυνέ τες με κρύο νερό και σκούπισε τες με μια πετσέτα.
- Κόψε τις πατάτες σε μισοφέγγαρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τις πατάτες με το λάδι και τα 3/4 κουταλάκι του γλυκού από το καρύκευμα.
- Άπλωσε τες στο ταψί και βάλ’ τες στη χαμηλή θέση του φούρνου για να ψηθούν.
- Ψήσε για 30-35 λεπτά, γυρίζοντάς τες κάθε 10 λεπτά.
- Παράλληλα, σε ένα μπλέντερ άλεσε τα δημητριακά και μετάφερε τα σε ένα ρηχό πιάτο.
- Σε ένα άλλο πιάτο, ανακάτεψε το αλεύρι, το υπόλοιπο 3/4 κουταλάκι του γλυκού από το καρύκευμα και το αλάτι.
- Και σε ένα τρίτο πιάτο, βάλε τα ασπράδια αυγού.
- Πανάρισε τον μπακαλιάρο πρώτα με το μείγμα αλευριού.
- Μετά βούτηξε τον μέσα στα ασπράδια αυγού.
- Τέλος πέρνα και τις 2 πλευρές από τα δημητριακά.
- Άλειψε και τις 2 πλευρές με λάδι και βάλ’ τον μέσα στην έτοιμη σχάρα.
- Ψήσε το ψάρι στην ψηλή θέση του φούρνου για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ