Τα παιδικά μας χρόνια υπήρχε η έντονη επιθυμία του τηγανιτού, παναρισμένου ψαριού. Εμείς σου παρουσιάζουμε τη light εκδοχή του, καθώς το τηγάνι απουσιάζει και πρωταγωνιστικό ρόλο λαμβάνει ο φούρνος.
Θερμίδες: 229/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη σος:
- 1/4φλ. γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 3κ. σούπας μαγιονέζα light
- 1κ. σούπας κάπαρη
- 1κ. σούπας σχοινόπρασο λιωμένο
- 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/8κ. γλυκού πιπέρι
- Για τα sticks:
- Σπρέι μαγειρέματος
- 450γρ. φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς πέτσα και κόκαλα
- 3 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 1κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 1/2 λεμόνι, τον χυμό
- 1/8κ. γλυκού πάπρικα
- 1/8κ. γλυκού πιπέρι
- Για το πανάρισμα:
- 1φλ. τριμμένη φρυγανιά
- 1 1/2κ. γλυκού καρυκεύματα της επιλογής σου
- 2κ. γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό
- 1/2κ. γλυκού πάπρικα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτύπησε με ένα σύρμα όλα τα υλικά για τη σος και άφησέ τη στην άκρη.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 230° C και ρύθμισε τη σχάρα στην κεντρική θέση.
- Ψέκασε μια λαδόκολλα με σπρέι μαγειρέματος.
- Κόψε το ψάρι σε ορθογώνια κομμάτια.
- Σε ένα μπολ συνδύασε τα σπράδια αυγών, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ συνδύασε τη φρυγανιά, τα καρυκεύματα, το μαϊντανό και την υπόλοιπη πάπρικα.
- Βούτηξε τα ψάρια στο πρώτο μπολ και μετά στο δεύτερο.
- Τοποθέτησέ τα στη λαδόκολλα και ψήσε τα μέχρι να είναι τραγανά και καλά μαγειρεμένα.
- Μοίρασε τη σος και τα ψάρια σε 4 πιάτα αναλογικά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ