Fish sticks μπακαλιάρου

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μπακαλιαράκια σε sticks που λατρεύουν τα παιδιά και με λίγες θερμίδες!
Θερμίδες: 220

Συστατικά

  • 1/2 κύπελλο αλεύρι για κάθε χρήση
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Πάπρικα
  • 1 αυγό
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • Αρκετές δόσεις καυτερή σάλτσα
  • 1 1/2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
  • Μισό κιλό φιλέτα μπακαλιάρου κομμένα σε μπαστουνάκια
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα πιάτο ανακάτεψε το αλεύρι, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
  • Σε ένα δεύτερο πιάτο χτύπησε το αυγό, το γάλα και την καυτερή σάλτσα με ένα σύρμα.
  • Σε ένα τρίτο πιάτο, ανακάτεψε τη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.
  • Πασπάλισε τα μπαστουνάκια ψαριού με το αλεύρι και βούτηξέ τα μέσα στο μείγμα αυγού και μετά στο μείγμα φρυγανιάς.
  • Βάλτα σε ένα πιάτο και συνέχισε μέχρι να είναι καλά παναρισμένα όλα.
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα και πρόσθεσε τόσο λάδι όσο να καλύπτει μέχρι τη μέση τα μπακαλιαράκια.
  • Μόλις το λάδι ζεσταθεί, τηγάνισε τα μπακαλιαράκια από κάθε πλευρά για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
  • Στράγγιξέ τα με ένα απορροφητικό χαρτί και σέρβιρε με σκορδαλιά ή ό,τι σος πιστεύεις ότι του ταιριάζει.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164