Μια απολαυστική και μεσογειακή συνταγή.
Θερμίδες: 298/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2φλ. ζωμό λαχανικών
- 1φλ. κινόα άψητη
- 1/2φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4φλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1κ. γλυκού αλάτι
- Μια πρέζα πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2κ. σούπας+1/2κ. γλυκού μαργαρίνη
- 6φλ. σπανάκι
- 250γρ. γαρίδες με ουρά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πάρε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα και πρόσθεσε το ζωμό, την κινόα, το κρεμμύδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και 1/2κ. γλυκού μαργαρίνη και ανακάτεψε όλα τα υλικά.
- Κλείσε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και άφησε τα υλικά να βράσουν για 2,5-3 ώρες (μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμό), ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Ρίξε την υπόλοιπη μαργαρίνη μέσα στην κατσαρόλα, πρόσθεσε από πάνω το σπανάκι και τις γαρίδες και άφησέ τα να βράσουν για 15 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμες οι γαρίδες.
- Το φαγητό πρέπει να είναι χυλωμένο, οπότε αν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις και λίγο νερό για να βοηθήσεις τις γαρίδες να βράσουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ