Μια απολαυστική και μεσογειακή συνταγή.
Θερμίδες: 298/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2φλ. ζωμό λαχανικών
- 1φλ. κινόα άψητη
- 1/2φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4φλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από μισό λεμόνι
- 1κ. γλυκού αλάτι
- Μια πρέζα πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2κ. σούπας+1/2κ. γλυκού μαργαρίνη
- 6φλ. σπανάκι
- 250γρ. γαρίδες με ουρά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πάρε μια μεγάλη αντικολλητική κατσαρόλα και πρόσθεσε το ζωμό, την κινόα, το κρεμμύδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και 1/2κ. γλυκού μαργαρίνη και ανακάτεψε όλα τα υλικά.
- Κλείσε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και άφησε τα υλικά να βράσουν για 2,5-3 ώρες (μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμό), ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Ρίξε την υπόλοιπη μαργαρίνη μέσα στην κατσαρόλα, πρόσθεσε από πάνω το σπανάκι και τις γαρίδες και άφησέ τα να βράσουν για 15 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμες οι γαρίδες.
- Το φαγητό πρέπει να είναι χυλωμένο, οπότε αν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις και λίγο νερό για να βοηθήσεις τις γαρίδες να βράσουν.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ