Νόστιμες γαριδούλες με εξωτικό χυμό λεμονιού συνοδεύονται απίστευτα με κουνουπίδι.
θερμίδες: 269/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κουταλιά μαργαρίνη λιωμένη
- 1/2 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη λιωμένη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για να λιώσεις το κουνουπίδι χρησιμοποίησε ένα ειδικό εργαλείο τριψίματος για λαχανικά.
- Ζέστανε μία μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σόταρε τη μαργαρίνη και το κρεμμύδι για 4 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κουνουπίδι, το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα καρύδας, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανέβασε θερμοκρασία και άφησε το μείγμα να βράσει, μετά χαμήλωσε και άφησέ το να σιγοβράζει.
- Μαγείρεψε χωρίς καπάκι για 30 έως 35 λεπτά ή μέχρι το κουνουπίδι είναι πολύ μαλακό και καλά ψημένο.
- Βάλε κάτω από τις γαρίδες ένα χαρτί και πασπάλισέ τες με το ξύσμα λεμονιού, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακάτεψε για να βεβαιωθείς ότι έχουν μαριναριστεί καλά.
- Ζέστανε πάλι ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά και πρόσθεσε τη μαργαρίνη.
- Βάλε τις γαρίδες και μαγείρεψε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Σέρβιρε τις γαρίδες πάνω από το λιωμένο κουνουπίδι και πρόσθεσε χυμό λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ