Νόστιμες γαριδούλες με εξωτικό χυμό λεμονιού συνοδεύονται απίστευτα με κουνουπίδι.
θερμίδες: 269/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μικρό κουνουπίδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κουταλιά μαργαρίνη λιωμένη
- 1/2 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
- 1 1/2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 φλιτζάνι γάλα καρύδας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλάκι του γλυκού μαργαρίνη λιωμένη
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για να λιώσεις το κουνουπίδι χρησιμοποίησε ένα ειδικό εργαλείο τριψίματος για λαχανικά.
- Ζέστανε μία μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σόταρε τη μαργαρίνη και το κρεμμύδι για 4 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κουνουπίδι, το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα καρύδας, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανέβασε θερμοκρασία και άφησε το μείγμα να βράσει, μετά χαμήλωσε και άφησέ το να σιγοβράζει.
- Μαγείρεψε χωρίς καπάκι για 30 έως 35 λεπτά ή μέχρι το κουνουπίδι είναι πολύ μαλακό και καλά ψημένο.
- Βάλε κάτω από τις γαρίδες ένα χαρτί και πασπάλισέ τες με το ξύσμα λεμονιού, τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακάτεψε για να βεβαιωθείς ότι έχουν μαριναριστεί καλά.
- Ζέστανε πάλι ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά και πρόσθεσε τη μαργαρίνη.
- Βάλε τις γαρίδες και μαγείρεψε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Σέρβιρε τις γαρίδες πάνω από το λιωμένο κουνουπίδι και πρόσθεσε χυμό λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ