Γεμιστά κολοκυθάκια με γαρίδες και κουνουπίδι

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια τέλεια συνταγή με ρύζι κουνουπιδιού και γαρίδες.

Θερμίδες: 180/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τα κολοκυθάκια:
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1/4κ. γλυκού πιπέρι Cayenne
  • Για το ρύζι κουνουπιδιού:
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο ματσάκι σπαράγγια
  • 1κ. σούπας + 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1κ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
  • Αλατοπίπερο
  • 2φλ. κουνουπίδι, κομμένο σε μικρές μπουκιές
  • 3κ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 3κ. σούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Για τις γαρίδα:
  • 225γρ. φρέσκες γαρίδες, αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
  • 1κ. γλυκού γλυκού ελαιόλαδο
  • 1κ. γλυκού μέλι
  • 1/2κ. γλυκού πιπέρι Cayenne
  • Ξύσμα λεμονιού για πασπάλισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Τοποθέτησε μια σχάρα στο φούρνο και προθέρμανέ τον στους 180°C.
  • Κόψε τα κολοκυθάκια στη μέση, άδειασε λίγο από το εσωτερικό, αφήνοντας όμως αρκετό πάχος στα “τοιχία”.
  • Πασπάλισε με λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  • Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίξε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα σπαράγγια με το λάδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Βάλε το ταψί στο φούρνο και τοποθέτησε τα κολοκυθάκια πάνω στη σχάρα.
  • Μαγείρεψε τα λαχανικά μέχρι να γίνουν καλά, περίπου 20 λεπτά.
  • Περιστασιακά γύρνα τα κολοκυθάκια και ανακάτευε τα υπόλοιπα λαχανικά.
  • Ενώ τα λαχανικά μαγειρεύονται, βάλε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ το μέχρι να μοιάζει με ρύζι.
  • Βάλε το ρύζι κουνουπιδιού στο φούρνο μικροκυμάτων για 5-6 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ βάλε τις γαρίδες με το λάδι, το μέλι, το πιπέρι και το αλάτι, και ανακάτεψε καλά.
  • Βάλε τις γαρίδες στη σχάρα του φούρνου ή σε ένα ταψί και άφησέ τες να ψηθούν καλά.
  • Βάλε στον επεξεργαστή τροφίμων τα σπαράγγια και το κρεμμύδια και χτύπησέ τα καλά.
  • Ρίξε τα στο ίδιο μπολ με το κουνουπίδι, πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και το βασιλικό, αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε καλά.
  • Γέμισε τα κολοκυθάκια με το ρύζι κουνουπιδιού, βάλε από πάνω τις γαρίδες και πασπάλισε με ξύσμα λεμονιού.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164