Μια συνταγή που θυμίζουν πολύ τα γεμιστά, χωρίς όμως το ρύζι να είναι ο πρωταγωνιστής.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 164/ μερίδα
Συστατικά
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1κ. σούπας ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/2κ. γλυκού κύμινο
- 1κ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
- 4 μεγάλα κολοκυθάκια
- 85γρ. τυρί τριμμένο με λίγα λιπαρά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Βάλε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και σόταρε το κρεμμύδι και την πιπεριά για περίπου 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, τις ντομάτες, το αλάτι, το κύμινο και τη σκόνη τσίλι και σόταρε για άλλα 8 με 10 λεπτά.
- Κόψε το κολοκυθάκι στο μισό κατά μήκος και με ένα κουταλάκι του γλυκού αφαίρεσε τα μαλακά κέντρα.
- Τοποθέτησε τα κολοκυθάκια στη λαδόκολλα και μοίρασε το μείγμα με την ντομάτα και το τυρί.
- Ψήσε έως ότου το κολοκυθάκι να είναι τρυφερό και το τυρί λιωμένο (περίπου 20 λεπτά).
- Σέρβιρε από μισό κολοκυθάκι σε κάθε πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ