Εύκολη συνταγή με λίγες θερμίδες. Μπορείς να την απολαύσεις σαν κυρίως, αλλά και σαν συνοδευτικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 236/ μερίδα
Συστατικά
- 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 2φλ. baby σπανάκι τεμαχισμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/3φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- Αλάτι
- 3/4φλ.τυρί ρικότα τριμμένο
- 1/2φλ. τυρί παρμεζάνα τριμμένο
- 1 μεγάλο αυγό
- 4 μεγάλα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
- 4 μεγάλα μανιτάρια portobellο
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινη σάλτσα
- 1/2φλ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Αφαίρεσε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι πρόσθεσε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και λίγο αλάτι.
- Σόταρε για 3-4 λεπτά.
- Πρόσθεσε το σπανάκι και σόταρε για 1 λεπτό ακόμα.
- Σε ένα μεσαίο μπολ πρόσθεσε τη ρίκοτα, την παρμεζάνα και το αυγό, ανακατεύοντας καλά. Πρόσθεσε τα μαγειρεμένα λαχανικά και το βασιλικό και ανακάτεψε.
- Γέμισε τα μανιτάρια με το μείγμα που μόλις έφτιαξες, βάλε λίγη σάλτσα και στην κορυφή τοποθέτησε τη μοτσαρέλα.
- Ψήσε για 20-25 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ