Μια σούπερ συνταγή που θα λατρέψεις.
Θερμίδες: 267/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τις πατάτες:
- 4 γλυκοπατάτες
- 2 κεφάλια σκόρδου
- 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1/2κ. σούπας μείγμα καρυκευμάτων για Taco
- 1/4φλ. φρέσκο κόλιαντρο
- Αλατοπίπερο
- 4 αυγά
- Για τη σος:
- 1/2φλ. αβοκάντο, ψιλοκομμένο
- 1κ. σούπας χυμό λάιμ
- 1κ. γλυκού τρίμμα από λάιμ
- Αλατοπίπερο
- 2κ. σούπας νερό
- Για το γαρνίρισμα:
- Φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε κύβους
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Στρώσε ένα αλουμινόχαρτο στο ταψί και βάλε πάνω τις πατάτες.
- Κόψε λίγο από το πάνω μέρος των κεφαλιών των σκόρδων, άλειψέ τα με λάδι, τύλιξέ τα με αλουμινόχαρτο και βάλε τα και αυτά στο ταψί με τις γλυκοπατάτες.
- Βάλε το ταψί στο φούρνο.
- Στα 45 λεπτά βγάλε το σκόρδο από το φούρνο και άφησε τις πατάτες να ψηθούν για 30 λεπτά ακόμα ή μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.
- Βγάλε τις πατάτες από το φούρνο και άφησέ τες να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Μείωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190°C.
- Κόψε την πατάτα στη μέση και αφαίρεσε λίγο από το εσωτερικό της.
- Βάλε το εσωτερικό της πατάτας σε ένα μπολ, λιώσε το με ένα πιρούνι, και πέταξε το μισό.
- Στο ίδιο μπολ πρόσθεσε και τα ψημένα σκόρδα, αφού έχεις αφαιρέσει προσεκτικά τη φλούδα.
- Επίσης, πρόσθεσε το μείγμα καρυκευμάτων για Taco, το κόλιαντρο και αλατοπίπερο.
- Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.
- Βάλε μέσα στις τέσσερις γλυκοπατάτες αυτήν την ιδιαίτερη γέμιση που μόλις έφτιαξες.
- Σπάσε τα τέσσερα αυγά στο κέντρο από κάθε γλυκοπατάτα.
- Ψήσε για 15 λεπτά στο φούρνο.
- Βάλε όλα τα υλικά για τη σος σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησε μέχρι να ενωθούν.
- Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, πασπάλισε από πάνω με τη σος που έφτιαξες και με τις τομάτες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ