Γεμιστές γλυκοπατάτες με αυγό και ιδιαίτερη σος

90 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Μια σούπερ συνταγή που θα λατρέψεις.

Θερμίδες: 267/ μερίδα

Συστατικά

  • Για τις πατάτες:
  • 4 γλυκοπατάτες
  • 2 κεφάλια σκόρδου
  • 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/2κ. σούπας μείγμα καρυκευμάτων για Taco
  • 1/4φλ. φρέσκο κόλιαντρο
  • Αλατοπίπερο
  • 4 αυγά
  • Για τη σος:
  • 1/2φλ. αβοκάντο, ψιλοκομμένο
  • 1κ. σούπας χυμό λάιμ
  • 1κ. γλυκού τρίμμα από λάιμ
  • Αλατοπίπερο
  • 2κ. σούπας νερό
  • Για το γαρνίρισμα:
  • Φρέσκια ντομάτα, κομμένη σε κύβους

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Στρώσε ένα αλουμινόχαρτο στο ταψί και βάλε πάνω τις πατάτες.
  • Κόψε λίγο από το πάνω μέρος των κεφαλιών των σκόρδων, άλειψέ τα με λάδι, τύλιξέ τα με αλουμινόχαρτο και βάλε τα και αυτά στο ταψί με τις γλυκοπατάτες.
  • Βάλε το ταψί στο φούρνο.
  • Στα 45 λεπτά βγάλε το σκόρδο από το φούρνο και άφησε τις πατάτες να ψηθούν για 30 λεπτά ακόμα ή μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι.
  • Βγάλε τις πατάτες από το φούρνο και άφησέ τες να κρυώσουν για 10 λεπτά.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190°C.
  • Κόψε την πατάτα στη μέση και αφαίρεσε λίγο από το εσωτερικό της.
  • Βάλε το εσωτερικό της πατάτας σε ένα μπολ, λιώσε το με ένα πιρούνι, και πέταξε το μισό.
  • Στο ίδιο μπολ πρόσθεσε και τα ψημένα σκόρδα, αφού έχεις αφαιρέσει προσεκτικά τη φλούδα.
  • Επίσης, πρόσθεσε το μείγμα καρυκευμάτων για Taco, το κόλιαντρο και αλατοπίπερο.
  • Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί.
  • Βάλε μέσα στις τέσσερις γλυκοπατάτες αυτήν την ιδιαίτερη γέμιση που μόλις έφτιαξες.
  • Σπάσε τα τέσσερα αυγά στο κέντρο από κάθε γλυκοπατάτα.
  • Ψήσε για 15 λεπτά στο φούρνο.
  • Βάλε όλα τα υλικά για τη σος σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησε μέχρι να ενωθούν.
  • Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, πασπάλισε από πάνω με τη σος που έφτιαξες και με τις τομάτες.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164