Αυτές οι πατατούλες είναι κυριολεκτικά αυτό που λέμε μπουκιά και συγχώριο! Ελαφριές, νόστιμες και με τέλεια υλικά!
96 θερμίδες το κάθε μισό πατάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μικρές κίτρινες πατάτες (για βράσιμο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Σπρέι μαγειρικής
- 2 κουταλιές της σούπας αποβουτυρωμένο γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο λευκό τυρί τσένταρ
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο καπνιστό σολωμό
- λίγο άνιθο για πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 ° C.
- Τρίψε τις πατάτες με λάδι και πασπάλισε τες με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Βάλε τις πατάτες σε ένα ταψί που θα έχεις ψεκάσει με το σπρέι μαγειρικής.
- Ψήσε στους 200 ° για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάλ’ τες από το φούρνο και άσ’ τες να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Κόψε τις πατάτες στη μέση και σταυρωτά.
- Κόψε ένα μικρό μέρος από την πλάτη κάθε πατάτας ώστε να στέκεται όρθια και να μη γέρνει. Προσεκτικά αφαίρεσε την ψίχα της χωρίς να πειράξεις το εξωτερικό τους.
- Ανακάτεψε σε ένα μπολ την ψίχα της πατάτας με το γάλα, το βούτυρο, το πιπέρι, το τυρί και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Γέμισε την πατάτα με ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα.
- Τοποθέτησε τις γεμιστές πατάτες σε ένα ταψί και στην κορυφή κάθε πατάτας, βάλε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σολωμό.
- Ψήσε για 15 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά.
- Πασπάλισε με άνιθο μόλις βγουν.
Tip
Αντικατέστησε το τσένταρ με τυρί cottage και γλίτωσε πολλές θερμίδες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ