Αυτές οι πατατούλες είναι κυριολεκτικά αυτό που λέμε μπουκιά και συγχώριο! Ελαφριές, νόστιμες και με τέλεια υλικά!
96 θερμίδες το κάθε μισό πατάτας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 μικρές κίτρινες πατάτες (για βράσιμο)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Σπρέι μαγειρικής
- 2 κουταλιές της σούπας αποβουτυρωμένο γάλα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένο λευκό τυρί τσένταρ
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο καπνιστό σολωμό
- λίγο άνιθο για πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 ° C.
- Τρίψε τις πατάτες με λάδι και πασπάλισε τες με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Βάλε τις πατάτες σε ένα ταψί που θα έχεις ψεκάσει με το σπρέι μαγειρικής.
- Ψήσε στους 200 ° για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Βγάλ’ τες από το φούρνο και άσ’ τες να κρυώσουν για 10 λεπτά.
- Κόψε τις πατάτες στη μέση και σταυρωτά.
- Κόψε ένα μικρό μέρος από την πλάτη κάθε πατάτας ώστε να στέκεται όρθια και να μη γέρνει. Προσεκτικά αφαίρεσε την ψίχα της χωρίς να πειράξεις το εξωτερικό τους.
- Ανακάτεψε σε ένα μπολ την ψίχα της πατάτας με το γάλα, το βούτυρο, το πιπέρι, το τυρί και το υπόλοιπο 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Γέμισε την πατάτα με ένα κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα.
- Τοποθέτησε τις γεμιστές πατάτες σε ένα ταψί και στην κορυφή κάθε πατάτας, βάλε 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σολωμό.
- Ψήσε για 15 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν καλά.
- Πασπάλισε με άνιθο μόλις βγουν.
Tip
Αντικατέστησε το τσένταρ με τυρί cottage και γλίτωσε πολλές θερμίδες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ