Μια ιδιαίτερη γέμιση κάνει την πατάτα ακόμα πιο γευστική! Ανακάλυψε τι κρύβει στο εσωτερικό της και απόλαυσέ τη χωρίς τύψεις.
Θερμίδες: 226/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 5 φέτες μπέικον γαλοπούλας
- 5 μεσαίες πατάτες
- 1κ. σούπας μαργαρίνη
- 140γρ. σπανάκι
- 3/4φλ. αμύγδαλα
- 1 χούφτα φύλλα βασιλικού
- 1 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια
- 1/4φλ. ελαιόλαδο
- 1/4φλ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1φλ. τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήσε το μέχρι να γίνει τραγανό.
- Αφαίρεσέ το από το τηγάνι και όταν κρυώσει κόψε το σε μικρά κομμάτια.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Πλύνε τις πατάτες και τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί.
- Βάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε τις πατάτες για 40 λεπτά.
- Όταν κρυώσουν ελαφρώς οι πατάτες, κόψε τες στη μέση και αφαίρεσε λίγο από τη σάρκα τους.
- Λιώσε τη μαργαρίνη και έπειτα άπλωσε λίγο στο εσωτερικό της πατάτας.
- Ψήσε για 5-10 λεπτά ξανά τις πατάτες.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πρόσθεσε το σπανάκι, τα καρύδια, το βασιλικό, τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, το σκόρδο και το αλάτι και χτύπησέ τα μέχρι να μαλακώσουν. Γέμισε κάθε μισή πατάτα με το μείγμα που μόλις έφτιαξες.
- Πασπάλισε με τυρί μοτσαρέλα και μπέικον και ψήσε για 5-10 λεπτά ακόμα.
- Σέρβιρε μισή πατάτα σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ