Γεμίσαμε το αβοκάντο με έναν τέλειο συνδυασμό ρεβιθιού και ταχινιού. Μπορείς να το απολαύσεις το μεσημέρι με σαλάτα.
Θερμίδες: 206/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350γρ. ρεβίθια βρασμένα
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2κ. γλυκού πάπρικα
- Αλάτι – Πιπέρι
- 2 μεγάλα αβοκάντο
- 1/2φλ. αγγούρι, κομμένο σε κύβους
- 1/2φλ. τοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
- 1+1/2κ. σούπας χυμό λεμονιού
- 2κ. σούπας ταχίνι
- Κόλιανδρο για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα ρεβίθια, το λάδι, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα ταψί στρώσε ένα αντικολλητικό χαρτί.
- Πρόσθεσε πάνω τα ρεβίθια και ψήσε τα στο φούρνο και 15 λεπτά.
- Κόψε το αβοκάντο στη μέση, καθάρισέ το, άλειψέ το με λίγο λάδι και ψήσε το σε μια σχάρα στο φούρνο για 5 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αγγούρι, τα τοματίνια, το χυμό λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο.
- Γέμισε τα αβοκάντο με το μείγμα που μόλις έφτιαξες.
- Από πάνω πρόσθεσε τα ρεβίθια.
- Ρίξε 1/2 κουταλιά της σούπας ταχίνι σε κάθε αβοκάντο και ολοκλήρωσε με λίγο κόλιανδρο.
- Μοίρασε μισό αβοκάντο σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ