Μια συνταγή που σίγουρα δεν έχεις συναντήσει ξανά στην Ελλάδα. Η ομελέτα συναντάει τα καραμελωμένα μήλα και προσαρμόζεται σε αυτό το γλυκό πιάτο.
Θερμίδες: 276/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μήλο κομμένο σε φέτες
- 1κ. σούπας μέλι
- 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1κ. γλυκού ζάχαρη καστανή
- 1/2κ. σούπας καρύδια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθέτησε τις φέτες μήλου σε μια κατσαρόλα και πρόσθεσε 2κ. σούπας νερό και το μέλι.
- Τοποθέτησε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία, και σκέπασέ την.
- Όταν τα μήλα μαλακώσουν είναι έτοιμα.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160°C.
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά.
- Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και 2κ. σούπας νερό και ανακάτεψέ τα με τα αυγά.
- Σε ένα πυρίμαχο μικρό τηγάνι πρόσθεσε τα αυγά.
- Ψήσε για 2 λεπτά στο φούρνο και στη συνέχεια πρόσθεσε από πάνω τα καραμελωμένα μήλα και τα καρύδια.
- Συνέχισε να ψήνεις μέχρι να γίνει η ομελέτα.
- Αφαίρεσέ την από το φούρνο και απόλαυσέ τη ζεστή.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ