Γλυκιά πίτσα με σοκολατένιο πάτο, κρέμα και φιστίκια

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια γλυκιά αμαρτία που μπορεί εύκολα να ενταχθεί στη δίαιτά σου. Η μικρή ποσότητα με την απολαυστική γεύση σου δημιουργεί ικανοποίηση και όχι τύψεις.
Θερμίδες: 190/ μερίδα

Συστατικά

  • 28 μπισκότα σοκολάτας (5εκ. το καθένα)
  • 1/4φλ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 115γρ. τυρί κρέμα
  • 2κ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1φλ. σαντιγί με χαμηλά λιπαρά
  • 1/3φλ. φιστίκια ψιλοκομμένα
  • 2/3φλ. κομματάκια κουβερτούρας
  • 30γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • Λίγη λιωμένη καραμέλα για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πάρε ένα ταψάκι 23 εκατοστά.
  • Τοποθέτησε στον πάτο του μια μεμβράνη.
  • Λιώσε στο μίξερ τα 24 μπισκότα και ανακάτεψέ τα με το βούτυρο.
  • Πρόσθεσε τα λιωμένα μπισκότα στον πάτο από το ταψάκι και πίεσέ τα ώστε να σχηματίσουν μια γερή βάση.
  • Λιώσε και τα υπόλοιπα 4 μπισκότα και άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη.
  • Πρόσθεσε τη σαντιγί και ανακάτεψε ελαφρώς.
  • Άπλωσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο ταψί.
  • Πρόσθεσε από πάνω τα φιστίκια, τα κομματάκια κουβερτούρας και τα λιωμένα μπισκότα που περίσσεψαν.
  • Περίχυσε με τη λιωμένη κουβερτούρα και την καραμέλα και άφησε το ταψάκι στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Χώρισε την πίτσα σε 16 κομμάτια και σέρβιρε από ένα σε κάθε πιάτο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164