Ένα ιδιαίτερο γλυκό με φρουτένια γεύση.
Θερμίδες: 209/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 13 φέτες ψωμί του τοστ
- 2φλ. ασπράδια αυγού
- 2φλ. γάλα αμυγδάλου
- 1/4φλ. σιρόπι σφενδάμου
- 1κ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 2κ. γλυκού κανέλα
- 1/4κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- Λίγο αλάτι
- 1φλ. blueberries
- Λίγη ζάχαρη άχνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Βάλε τις φέτες σε μια λαδόκολλα και φρυγάνισέ τες για 10 λεπτά.
- Βγάλε το ψωμί από το φούρνο, κόψε το σε τετράγωνα και τοποθέτησέ το σε ένα ταψί 23×33εκ.
- Βάλε από πάνω τα blueberries και άφησε το ταψί στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε μαζί τα ασπράδια αυγών, το γάλα αμυγδάλου, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
- Ρίξε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από το ψωμί, κάλυψε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και τοποθέτησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.
- Βγάλε το ταψί από το ψυγείο και ψήσε το σε προθερμασμένο φούρνο για 45-50 λεπτά στους 175°C.
- Όταν είναι έτοιμο, πασπάλισε με ζάχαρη άχνη και μοίρασε το ταψί σε 12 μερίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ