Δροσιστική, γλυκιά και φρουτένια γρανίτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 148/ μερίδα
Συστατικά
- Για τη γρανίτα:
- 2+1/2φλ. φράουλες κομμένες σε φέτες
- 400ml. γάλα καρύδας
- 2/3φλ. ζάχαρη
- Μια πρέζα αλάτι
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Για την επικάλυψη:
- Λευκή σοκολάτα δύσοσμα
- 55γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 1κ. γλυκού λάδι καρύδας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Συνδύασε τις φράουλες, το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το αλάτι και το γλυκού εκχύλισμα βανίλιας επεξεργαστή τροφίμων.
- Βάλε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Γέμισε 10 καλούπια με το μείγμα.
- Βάλε τα στην κατάψυξη για περίπου μία ώρα.
- Στη συνέχεια βάλε τα ξυλάκια στα καλούπια και άφησε τις γρανίτες να παγώσουν όλη τη νύκτα. Για την επικάλυψη συνδύασε τη λευκή σοκολάτα και το λάδι καρύδας σε ένα μπολ.
- Βάλε το μείγμα σε φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσει ή λιώσε το σε μπεν μαρί.
- Άφησέ το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στρώσε τις γρανίτες σε μια λαδόκολλα και περίχυσε με λευκή σοκολάτα.
- Μπορείς να τις απολαύσεις αμέσως ή να τις αποθηκεύσεις στην κατάψυξη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ