Μια εναλλακτική συνταγή για όσους έχουν βαρεθεί τα κλασικά καλαμάκια κοτόπουλου. Το γεύμα σου αποκτάει περισσότερη γεύση με τα χρωματιστά τοματίνια.
Θερμίδες: 147/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4φλ. τριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και φρέσκο πιπέρι
- 3κ. σούπας ελαιόλαδο
- 560 κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
- 24 τοματίνια
- 8 ξύλινα καλαμάκια
- Μαγειρικό σπρέι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πρόσθεσε το βασιλικό, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να γίνει λείο το μείγμα (pesto).
- Σιγά-σιγά πρόσθεσε το ελαιόλαδο.
- Συνδύασε τους κύβους κοτόπουλου με τη σάλτσα pesto και μαρίναρέ τους λίγες ώρες σε ένα μπολ. Βούτυξε τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό, για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Πέρνα στα 8 καλαμάκια ένα κομμάτι κοτόπουλο κι ένα τοματίνι, αρχίζοντας και τελειώνοντας πάντα με το κοτόπουλο.
- Ζέστανε ένα γκριλ σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ψέκασε το γκριλ με μαγειρικό σπρέι.
- Τοποθέτησε τα καλαμάκια στο γκριλ και ψήσε τα για 3-4 λεπτά.
- Γύρισέ τα πλευρά και συνέχισε να τα ψήνεις για 3 λεπτά ή μέχρι να είναι ψημένα στο εσωτερικό τους.
- Μοίρασε σε 8 πιάτα από ένα καλαμάκι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ