Καραμελένιες μαρέγκες

120 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια γευστική συνταγή που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Ενισχύσαμε τη γεύση της ψημένης μαρέγκας με θρυμματισμένη καραμέλα.
Θερμίδες: 80/ μερίδα

Συστατικά

  • 2φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 2κ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 4 μεγάλα ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4κ. γλυκού ταρτάρ
  • 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/8κ. γλυκού αλάτι
  • 2/3φλ. κομματάκια λευκής κουβερτούρας
  • 1/4φλ. θρυμματισμένες καραμέλες
  • Για την επικάλυψη:
  • 1/4φλ. χοντροκομμένες καραμέλες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 90°C.
  • Σε δύο ταψάκια άπλωσε από μια λαδόκολλα.
  • Ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ.
  • Χτύπησε τα ασπράδια αυγών σε ένα μεγάλο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρίσουν.
  • Πρόσθεσε μέσα στα αυγά το ταρτάρ.
  • Πρόσθεσε τη βανίλια και το αλάτι μέσα στα υπόλοιπα υλικά.
  • Αύξησε την ταχύτητα σε μέτρια προς υψηλή και συνέχισε να χτυπάς.
  • Πρόσθεσε σιγά σιγά από 2 κουταλιές ζάχαρη με κορν φλάουρ.
  • Πρόσθεσε μέσα τα κομματάκια κουβερτούρας και τις θρυμματισμένες καραμέλες.
  • Χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια, φτιάξε 28 μπάλες περίπου από μαρέγκα και τοποθέτησέ τες στη λαδόκολλα.
  • Πασπάλισε με τις υπόλοιπες καραμέλες.
  • Ψήσε για 90 λεπτά ή όσο χρειαστεί, αναποδογυρίζοντας τις μαρέγκες που και που.
  • Σβήσε το φούρνο και άφησε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα στο φούρνο για 1 ώρα.
  • Στη συνέχεια άφησέ τες να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα, έξω από το φούρνο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164