Μια γευστική συνταγή που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια. Ενισχύσαμε τη γεύση της ψημένης μαρέγκας με θρυμματισμένη καραμέλα.
Θερμίδες: 80/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2φλ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
- 2κ. γλυκού κορν φλάουρ
- 4 μεγάλα ασπράδια αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4κ. γλυκού ταρτάρ
- 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
- 2/3φλ. κομματάκια λευκής κουβερτούρας
- 1/4φλ. θρυμματισμένες καραμέλες
- Για την επικάλυψη:
- 1/4φλ. χοντροκομμένες καραμέλες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 90°C.
- Σε δύο ταψάκια άπλωσε από μια λαδόκολλα.
- Ανακάτεψε τη ζάχαρη άχνη και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ.
- Χτύπησε τα ασπράδια αυγών σε ένα μεγάλο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρίσουν.
- Πρόσθεσε μέσα στα αυγά το ταρτάρ.
- Πρόσθεσε τη βανίλια και το αλάτι μέσα στα υπόλοιπα υλικά.
- Αύξησε την ταχύτητα σε μέτρια προς υψηλή και συνέχισε να χτυπάς.
- Πρόσθεσε σιγά σιγά από 2 κουταλιές ζάχαρη με κορν φλάουρ.
- Πρόσθεσε μέσα τα κομματάκια κουβερτούρας και τις θρυμματισμένες καραμέλες.
- Χρησιμοποιώντας 2 κουτάλια, φτιάξε 28 μπάλες περίπου από μαρέγκα και τοποθέτησέ τες στη λαδόκολλα.
- Πασπάλισε με τις υπόλοιπες καραμέλες.
- Ψήσε για 90 λεπτά ή όσο χρειαστεί, αναποδογυρίζοντας τις μαρέγκες που και που.
- Σβήσε το φούρνο και άφησε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα στο φούρνο για 1 ώρα.
- Στη συνέχεια άφησέ τες να κρυώσουν εντελώς σε μια σχάρα, έξω από το φούρνο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ