Ένα νόστιμο και γιορτινό γλυκό με σιρόπι, κρέμα και κάστανα!
Θερμίδες: 113
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1½ κιλό κάστανα με κέλυφος ή 800g έτοιμα κάστανα (συσκευασία)
- 1 πορτοκάλι
- 1 φρέσκια βανίλια
- 250g λευκή ζάχαρη
- 250g καστανή ζάχαρη
- 100ml Cointreau
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για να ξεφλουδίσεις τα κάστανα, χαράζεις μια γραμμή με το μαχαίρι σε κάθε πλευρά. Τοποθετείς 6 σε ένα πιάτο και τα ψήνεις στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό στο υψηλότερο επίπεδο (εάν δεν έχεις φούρνο μικροκυμάτων, μπορείς να τα ψήσεις και στο φούρνο στους 180C- 200C) .
- Στη συνέχεια, φορώντας λαστιχένια γάντια, αφαιρείς το εξωτερικό δέρμα και την εσωτερική καφέ μεμβράνη.
- Συνεχίζεις να ξεφλουδίζεις και τα υπόλοιπα κάστανα.
- Έπειτα τα βάζεις όλα σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζεις με νερό και τα αφήνεις να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 25 λεπτά.
- Όταν βράσουν τα στραγγίζεις καλά.
- Χρησιμοποιώντας ένα αποφλοιωτή λαχανικών κόβεις τη φλούδα του πορτοκαλιού σε λωρίδες. Χαράζεις τη βανίλια στη μέση και κατά μήκος.
- Βάζεις τις λωρίδες πορτοκαλιού, τη βανίλια, τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα που έχεις γεμίσει με 400 ml νερό και τα αφήνεις να βράσουν σιγά ενώ ανακατεύεις παράλληλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
- Βράζεις σε σιγανή φωτιά για περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνουν σιρόπι.
- Κατεβάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις το Cointreau.
- Σέρβιρε πάνω σε γιαούρτι ή τυρί μασκαρπόνε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ