Αναδεικνύουμε το ρύζι μέσα από τα τροπικά φρούτα και τα θαλασσινά. Δημιουργούμε ένα ιδιαίτερο ντεκόρ που μπορείς να δημιουργήσεις σε πάρτι ή σε μια βραδιά με φίλους.
Θερμίδες: 290/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1φλ. καστανό ρύζι (άβραστο)
- 1κ. γλυκού λάδι
- 500γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 1φλ. ανανάς κομμένος σε κύβους
- 5 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2κ. γλυκού σόγια sauce χωρίς αλάτι
- 1κ. σούπας ζωμός θαλασσινών
- Κόλιανδρο για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Κόψε τον ανανά στη μέση και αφαίρεσε το εσωτερικό του.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε το λάδι.
- Πρόσθεσε τις γαρίδες και μαγείρεψε μέχρι να είναι έτοιμες.
- Αφαίρεσέ τες από το τηγάνι και άφησέ τες σε ένα πιάτο.
- Πρόσθεσε στο τηγάνι τα φρέσκα κρεμμύδια, την πιπεριά και το σκόρδο.
- Σόταρε τα υλικά για 1 λεπτό και στη συνέχεια πρόσθεσε το ρύζι, τον ανανά σε κύβους και ανακάτεψε.
- Πρόσθεσε τη σόγια sauce και το ζωμό και μαγείρεψε για 30 δευτερόλεπτα.
- Χώρισε το μείγμα που μόλις έφτιαξες στους δύο ανανάδες, πρόσθεσε από πάνω τις γαρίδες και το κόλιανδρο.
- Ο μισός ανανάς αντιστοιχεί σε 2 μερίδες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ