Καλύπτουμε τις απαιτήσεις όσων επιλέγουν χορτοφαγική διατροφή. Αυτή η συνταγή περιέχει το πρωτεϊνούχο τοφού και γευστικά λαχανικά, προσφέροντας ενέργεια και νοστιμιά.
Θερμίδες: 289/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2φλ. ρύζι καστανό (άβραστο)
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 350γρ. τοφού με λίγα λιπαρά, κομμένο σε κύβους
- 1φλ. πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1φλ. κατεψυγμένα φασολάκια και καρότα
- 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1κ. γλυκού τζίντζερ λιωμένο
- 2κ. σούπας λευκό κρασί
- 3κ. σούπας σόγια sauce χωρίς αλάτι
- 1/2κ. γλυκού σησαμέλαιο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χωρίς όμως να προσθέσεις αλάτι ή κάποιο ζωμό.
- Σε ένα τηγάνι ζέστανε σε υψηλή θερμοκρασία 1/2κ. σούπας λάδι.
- Πρόσθεσε το τοφού και μαγείρεψε για 4 λεπτά.
- Αφαίρεσε το τοφού από το τηγάνι.
- Στο ίδιο τηγάνι ρίξε την υπόλοιπη 1/2κ. σούπας λάδι και πρόσθεσε τα κρεμμύδια, τα φασολάκια, το καρότο, το σκόρδο και το τζίντζερ και σόταρε για 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε το λευκό κρασί, τη σόγια sauce, το σησαμέλαιο και το ρύζι και ανακάτεψε για 2 λεπτά.
- Τέλος, πρόσθεσε το τοφού και μαγείρεψε για ακόμα 2 λεπτά.
- Σέρβιρε σε 4 πιάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ