Μια εναλακτική συνταγή χωρίς κρέας που θα σου θυμίσει πολύ τα κλασικά κεφτεδάκια.
Θερμίδες: 260/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Μαγειρικό σπρέι
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 500γρ. μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
- 1κ. γλυκού αλάτι
- 1/2κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1κ. σούπας σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1φλι. βρασμένα φασόλια
- 1/4φλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1φλ. τρίμμα ψωμιού
- 2φλ. σπιτική κόκκινη σάλτσα
- 4φλ. κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες (σπιράλ)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
- Βάλε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψέκασε με μαγειρικό σπρέι.
- Βάλε 1/2κ. σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα, και ζέστανέ το σε μέτρια θερμοκρασία.
- Όταν ζεσταθεί ρίξε μέσα τη μελιτζάνα και 1/4φλ. νερού.
- Ρίξε αλατοπίπερο, ανακάτεψε και άφησε τα υλικά να μαγειρευτούν για 10-15 λεπτά.
- Μετέφερε τη μελιτζάνα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τη.
- Πρόσθεσε την υπόλοιπη 1/2κ. σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγείρεψε για 3 έως 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με τα φασόλια και το μαϊντανό και ψιλόκοψέ τα.
- Ένωσε το μείγμα που μόλις ψιλόκοψες με τη μελιτζάνα, το τρίμμα ψωμιού και αλατοπίπερο.
- Πλάσε 12 κεφτεδάκια και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
- Ψήσε για 25-30 λεπτά.
- Μοίρασε σε 4 πιάτα τις λωρίδες κολοκυθιού, τα κεφτεδάκια και τη σπιτική σάλτσα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ