Προτείνουμε μια light εκδοχή των κολοκυθοκεφτέδων, που δεν χρειάζεται extra λάδι και τηγάνι. Τα σερβίρουμε με σάλτσα τομάτας και βασιλικό για έντονη γεύση, χρώμα και απόλαυση.
Θερμίδες: 259/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Σπρέι μαγειρικής
- 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 570γρ. κολοκυθάκι τριμμένο
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/8κ. γλυκού πιπέρι
- 3κ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1φλ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 μεγάλο αυγό χτυπημένο
- 1/4φλ. τυρί πεκορίνο
- 2φλ. έτοιμη σάλτσα τομάτας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 190°C.
- Ψέκασε μια λαδό9κολλα με το σπρέι μαγειρικής.
- Τοποθέτησε ένα τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε μέσα το ελαιόλαδο.
- Όταν ζεσταθεί το ελαιόλαδο, ρίξε μέσα στο τηγάνι το λιωμένο σκόρδο και σόταρέ το.
- Έπειτα, πρόσθεσε το τριμμένο κολοκυθάκι, το αλάτι και το πιπέρι και μαγείρεψε για 7 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά.
- Αν έχει υγρά, σούρωσε το μείγμα και τοποθέτησέ το σε ένα μπολ μαζί με το αυγό, τη φρυγανιά, το πεκορίνο και το βασιλικό.
- Πλάσε 16 κεφτεδάκια, τοποθέτησέ τα στη λαδόκολλα και ψήσε τα για 20 με 25 λεπτά στο φούρνο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε για 5 λεπτά την έτοιμη σάλτσα.
- Πρόσθεσε τα κεφτεδάκια και μαγείρεψε για άλλα 5 λεπτά.
- Μοίρασε σε 4 πιάτα από 4 κεφτεδάκια και ρίξε από πάνω λίγο βασιλικό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ