Ένα γευστικό κέικ που τρώγεται καλύτερα κρύο. Μπορείς να το αποθηκεύσεις και στο ψυγείο σου και να το απολαύσεις το απόγευμα σαν σνακ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 220/ μερίδα
Συστατικά
- Για το κέικ:
- 1+1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2κ. γλυκού baking powder
- 1/4κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 3/4φλ. ζάχαρη
- 1/2φλ. τρίμμα καρύδας
- 2κ. σούπας λάδι καρύδας λιωμένο
- 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 1κ. σούπας μαύρο ρούμι
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα καρύδας
- 2/3φλ. γάλα καρύδας
- Για το γλάσο:
- 1/2φλ. ζάχαρη άχνη
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
- 1/8κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/8κ. γλυκού εκχύλισμα καρύδας
- 2+1/2κ. σούπας γάλα καρύδας
- Επικάλυψη:
- 2 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα κομμάτια καρύδας
- Μούρα της επιλογής σου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το κέικ:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Σε ένα αντικολλητικό ταψί 23 x 13 άπλωσε μια λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
- Ρίξε τη ζάχαρη και τρίμμα καρύδας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύοησέ τα για 1 λεπτό. Ρίξε μέσα το λάδι καρύδας και συνέχισε να χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά.
- Πρόσθεσε τα αυγά (ένα τη φορά), χτυπώντας καλά.
- Ρίξε το εκχύλισμα βανίλιας και καρύδας.
- Μείωσε την ταχύτητα και προσθέστε το μισό μίγμα αλευριού.
- Πρόσθεσε το γάλα καρύδας και ρίξε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού.
- Ρίξε το μείγμα στο ταψί.
- Ψήσε για 55 λεπτά περίπου.
- Για το γλάσο:
- Χτύπησε ελαφρά τη ζάχαρη άχνη, το αλάτι, το εκχύλισμα καρύδας και βανίλας και γάλα καρύδας. Ρίξε το γλάσο πάνω από το κέικ και πρόσθεσε τα μούρα.
- Κόψε το κέικ σε 12 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ