Απλό και αφράτο κέικ με γλυκιά επικάλυψη καραμέλας. Η παχύρρευστη και καραμελένια κρέμα θα κάνει το κέικ σου ακόμα πιο λαχταριστό.
Θερμίδες: 298/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Μαγειρικό σπρέι
- Για το κέικ:
- 1κ. σούπας κέικ φλάουρ
- 1φλ. καστανή ζάχαρη
- 7κ. σούπας μαλακό βούτυρο
- 1 αυγό
- 2φλ. κέικ φλάουρ
- 1κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
- Για το frosting:
- 1/2φλ. καστανή ζάχαρη
- 3κ. σούπας βούτυρο
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
- 1 ζαχαρούχο γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Ψέκασε ένα μεγάλο ταψί με μαγειρικό σπρέι και πασπάλισε με 1κ. σούπας κέικ φλάουρ.
- Άφησέ το στην άκρη.
- Σε ένα μίξερ πρόσθεσε την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο και χτύπησέ τα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
- Πρόσθεσε στο μίξερ το αυγό και χτύπησε καλά τα υλικά.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το κέικ φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Ρίξε μέσα στο μίξερ το μείγμα αλευριού και το γάλα, εναλλάξ.
- Άδειασε το μείγμα στο ταψί και ψήσε στους 170°C για 25 λεπτά περίπου.
- Για το frosting τοποθέτησε μια κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε μέσα τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
- Βράσε το μείγμα για 2 λεπτά, μέχρι να γίνει παχύρρευστο.
- Περίχυσε από πάνω το κέικ με το frosting καραμέλας.
- Αν θες μπορείς να κόψεις οριζόντια και στη μέση το κέικ και να προσθέσεις λίγο frosting στο εσωτερικό.
- Κόψε το κέικ σε 16 κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ