Κέικ με καρότο και τυρί κρέμα

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα γλυκό κέικ με καρότο και μπαχαρικά. Αποκτάει ξινή και ελαφρώς αλμυρή γεύση με τη νόστιμη κρέμα τυριού.
Θερμίδες: 219/ μερίδα

Συστατικά

  • 3/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1φλ. ζάχαρη
  • 1/4φλ. τριμμένη καρύδα
  • 2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 2κ. γλυκού κανέλα
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1+1/2κ. γλυκού βανίλια
  • 2φλ. τριμμένο καρότο
  • 115γρ. χυμό ανανά
  • 1/4+1/4φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
  • Για το τυρί κρέμα:
  • 225γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 1φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι ολικής, τη ζάχαρη, την καρύδα, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
  • Σε ένα μέτριο μπολ συνδύασε το ελαιόλαδο, τα αυγά και τη βανίλια.
  • Πρόσθεσε το τριμμένο καρότο και το χυμό ανανά και ανακάτεψε καλά.
  • Συνδύασε το μείγμα αλευριού και το μείγμα με το τριμμένο καρότο.
  • Ρίξε το 1/4φλ. καρύδια και ανακάτεψε ελαφρώς.
  • Ψέκασε ένα ταψί 20×8 εκατοστών με μαγειρικό σπρέι.
  • Άδειασε το μείγμα με το κέικ στο ταψί και ψήσε στους 170°C για 40-45 λεπτά περίπου.
  • Αφαίρεσε το κέικ από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει.
  • Για την κρέμα, χτύπησε το τυρί, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  • Άπλωσε την κρέμα πάνω από κέικ και πασπάλισε με το υπόλοιπο 1/4φλ. τριμμένα καρύδια.
  • Κόψε το κέικ σε 16 κομμάτια.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164