Ένα γλυκό κέικ με καρότο και μπαχαρικά. Αποκτάει ξινή και ελαφρώς αλμυρή γεύση με τη νόστιμη κρέμα τυριού.
Θερμίδες: 219/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1φλ. ζάχαρη
- 1/4φλ. τριμμένη καρύδα
- 2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1κ. γλυκού αλάτι
- 2κ. γλυκού κανέλα
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα αυγά
- 1+1/2κ. γλυκού βανίλια
- 2φλ. τριμμένο καρότο
- 115γρ. χυμό ανανά
- 1/4+1/4φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
- Για το τυρί κρέμα:
- 225γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 1φλ. ζάχαρη άχνη
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλεύρι ολικής, τη ζάχαρη, την καρύδα, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
- Σε ένα μέτριο μπολ συνδύασε το ελαιόλαδο, τα αυγά και τη βανίλια.
- Πρόσθεσε το τριμμένο καρότο και το χυμό ανανά και ανακάτεψε καλά.
- Συνδύασε το μείγμα αλευριού και το μείγμα με το τριμμένο καρότο.
- Ρίξε το 1/4φλ. καρύδια και ανακάτεψε ελαφρώς.
- Ψέκασε ένα ταψί 20×8 εκατοστών με μαγειρικό σπρέι.
- Άδειασε το μείγμα με το κέικ στο ταψί και ψήσε στους 170°C για 40-45 λεπτά περίπου.
- Αφαίρεσε το κέικ από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει.
- Για την κρέμα, χτύπησε το τυρί, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπλέντερ μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
- Άπλωσε την κρέμα πάνω από κέικ και πασπάλισε με το υπόλοιπο 1/4φλ. τριμμένα καρύδια.
- Κόψε το κέικ σε 16 κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ