Ένας κλασικός και γευστικός συνδυασμός σοκολάτας-μπανάνας. Προσθέσαμε αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς για να ενισχύσουμε τα θρεπτικά συστατικά και τη γεύση.
Θερμίδες: 174/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350γρ. αποξηραμένα δαμάσκηνα
- 3/4φλ. μπανάνες λιωμένες
- 2 μεγάλα αυγά
- 1φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2φλ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 2κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2κ. γλυκού κανέλα
- 1+1/2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1φλ. ψιλοκομμένα καρύδια
- 1/2φλ. αποξηραμένες μπανάνες, χοντροκομμένες
- 1φλ. κομματάκια κουβερτούρας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Άλειψε με βούτυρο ένα αντικολλητικό ταψί 12×22 εκατοστών.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων χτύπησε τις λιωμένες μπανάνες και τα δαμάσκηνα μέχρι να μαλακώσουν.
- Πρόσθεσε τα αυγά και χτύπησε καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκίνισε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και τη σόδα.
- Πρόσθεσε το μείγμα με τα δαμάσκηνα και τις μπανάνες και ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε μέσα τα καρύδια, τις αποξηραμένες μπανάνες και τα κομματάκια κουβερτούρας. Ανακατέψτε το μείγμα της μπανάνας μέχρι ομοιόμορφα βρεγμένο. Ανακατέψτε σε ξηρούς καρπούς, τσιπς μπανάνας, και τα τσιπ σοκολάτας.
- Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε το στο φούρνο για 45-50 λεπτά περίπου.
- Αφαίρεσε το κέικ από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει.
- Κόψε το κέικ σε 20 κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ