Εύκολο και αφράτο κέικ πορτοκαλιού με γλάσο από καρύδια και πορτοκάλι. Γευστικό, light και ιδανικό για να συνοδεύσει το κέικ σου.
Θερμίδες: 176/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το κέικ:
- 1+3/4φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2κ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1/4κ. γλυκού κανέλα
- 1/2φλ. στέβια
- 3/4φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
- 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1/4φλ. ψιλοκομμένα καρύδια, ψημένα
- 3κ. σούπας ελαιόλαδο
- 3κ. σούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 μεγάλα αυγά
- Μαγειρικό σπρέι
- Για το γλάσο:
- 1/2φλ. ζάχαρη άχνη
- 2κ. γλυκού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1+1/2κ. γλυκού ψιλοκομμένα καρύδια, ψημένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
- Κάνε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος και άφησέ το στην άκρη.
- Σε ένα μέτριο μπολ ανακάτεψε με ένα σύρμα τη στέβια, το γάλα, το χυμό λεμονιού, τα καρύδια, το λάδι, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και τα αυγά.
- Πρόσθεσε αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με το αλεύρι, στο εσωτερικό της τρύπας που έχεις δημιουργήσει.
- Ανακάτεψε προσεκτικά τα δύο μείγματα χωρίς να σβολιάσει το αλεύρι.
- Ψέκασε ένα ταψί 20x10 εκατοστών με μαγειρικό σπρέι και άδειασε το μείγμα για το κέικ.
- Ψήσε το κέικ για 45 λεπτά περίπου.
- Αφαίρεσέ το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει.
- Για το γλάσο, συνδύασε τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Περίχυσε με το γλάσο το κέικ και πασπάλισε με τα καρύδια.
- Κόψε το κέικ σε 14 κομμάτια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ