Μια συνταγή που φαίνεται να έχει κρέας… αλλά δεν έχει. Είναι γευστική και μπορεί να συνοδεύσει τα πάντα ή να την απολαύσεις για βραδινό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 250/ μερίδα
Συστατικά
- 2 γλυκοπατάτες κομμένες σε φέτες
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 110γρ. χαλούμι σε φέτες (περίπου 8 κομμάτια)
- 2κ. σούπας ταχίνι
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1κ. σούπας χυμό λάιμ
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- Κόλιαντρο για το σερβίρισμα
- 4 ξύλινα καλαμάκια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μία ώρα πριν από το μαγείρεμα, μούλιασε 4 τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό.
- Άναψε το γκριλ σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία.
- Τρίψτε τις γλυκοπατάτες καλά και κόβουμε σε 1/4″ παχιά κύκλους.
- Βράσε ελαφρώς τις γλυκοπατάτες, για 4-5 λεπτά.
- Πέρασε τις γλυκοπατάτες, τα κρεμμύδια και το χαλούμι στα ξύλινα καλαμάκια, χρησιμοποιώντας 2 κομμάτια του χαλουμιού ανά σουβλάκι.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτύπησε ελαφρά το ταχίνι, το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ και το αλάτι.
- “Βούρτσισε” τα σουβλάκια με τη σάλτσα, κρατώντας μερική στην άκρη για μετά το ψήσιμο.
- Τοποθέτησε τα κεμπάπ σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε τα για 5 λεπτά.
- Πασπαλίστε τα κεμπάπ με κόλιανδρο και σάλτσα.
- Σέρβιρε 2 κεμπάπ σε κάθε πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ