Αν είναι…Αύγουστος, βάλε τον κολιό στο ταψί με φρέσκα φασολάκια και άναψε το φούρνο! Αυτό το γευστικό ψάρι συναντάει τα λαχανικά και δημιουργούν ένα πλήρες γεύμα σε θρεπτικά συστατικά.
Μονάδες Orac ανά μερίδα: 3.307
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 μέτριους κολιούς καθαρισμένους
- 500 γραμμ. φρέσκα φασολάκια στρογγυλά
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 2 φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγη ξερή ρίγανη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Άλειψε τους κολιούς με ελαιόλαδο και πασπάλισε μέσα κι έξω με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Στρώσε τους σε λαδωμένο ταψί και τους ψήσε για 30΄-35΄ στο φούρνο.
- Εναλλακτικά μπορείς να ψήσεις τα ψάρια στο γκριλ ή στα κάρβουνα.
- Στο μεταξύ, βράσε τα φασολάκια για 10΄ σε ελαφρά αλατισμένο νερό.
- Ξέβγαλέ τα σε κρύο τρεχούμενο νερό για να παραμείνουν τραγανά και με έντονο χρώμα.
- Στράγγιξέ τα καλά.
- Μετέφερέ τα σε ένα μπολ και τα μαρίναρέ τα για 15΄ με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
- Σέρβιρε τους κολιούς ζεστούς συνοδεύοντας με τη σαλάτα από φρέσκα φασολάκια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ