Απόλαυσέ την σαν ορεκτικό στο γιορτινό τραπέζι ή σαν κυρίος πιάτο με σαλάτα.
Θερμίδες: 297/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό και 360γρ. κολοκύθα ξεφλουδισμένη ξεσποριασμένη και κομμένη σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας, κομμένες σε κύβους
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Για τη σούπα:
- 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας, κομμένες σε κύβους
- 1/2κ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- 2+1/2φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 1/4φλ. τυρί κατσικίσιο θρυμματισμένο
- 2κ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Λάδωσε ελαφρά ένα ταψί.
- Βάλε μέσα στο ταψί την κολοκύθα, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τις 4 φέτες μπέικον.
- Πρόσθεσε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθέτησε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για 25-30 λεπτά ή μέχρι η κολοκύθα να είναι τρυφερή.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
- Προσθέστε τις υπόλοιπες 4 φέτες μπέικον και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Αφαίρεσε τις φέτες από το τηγάνι.
- Τοποθέτησε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας.
- Ρίξε μέσα τα υλικά που έψησες στο φούρνο, το αποξηραμένο θυμάρι και το ζωμό κοτόπουλου.
- Με έναν πολτοποιητή λιώσε τα υλικά.
- Ρίξε αλάτι και πιπέρι και άφησε τη σούπα να πάρει μια βράση.
- Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και άφησε τη σούπα να πήξει.
- Σέρβιρε αμέσως σε 6 πιάτα, γαρνίροντας με μπέικον, τυρί κατσικίσιο και σχοινόπρασο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ