Light κορμός με φρούτα και γέμιση κρέμα! Το καλύτερο επιδόρπιο για ένα γιορτινό τραπέζι.
Θερμίδες: 153/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 αυγά
- 85g ζάχαρη άχνη, συν 1 κουταλιά της σούπας
- 85g αλεύρι, κοσκινισμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη γέμιση
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
- 2 μεγάλα ώριμα φρούτα του πάθους καθαρισμένα
- 2 μάνγκο, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 250g κατεψυγμένα raspberry
- 200g γιαούρτι με 2% λιπαρά ή τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200C.
- Βάλε τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτύπησέ τα με ένα μίξερ μέχρι να πήξουν για περίπου 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια, τη βανίλια.
- Βάλε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήσε για 12-15 λεπτά.
- Αναποδογύρισε τη ζύμη σε ένα φύλλο χαρτί που έχεις πασπαλίσει με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη.
- Τύλιξέ την και άστο να κρυώσει τελείως.
- Ανακάτεψε τη ζάχαρη, τα φρούτα του πάθους και το ένα τρίτο του μάνγκο και τα raspberries μέσα στο γιαούρτι.
- Ξετύλιξε τον κορμό και γέμισέ το με την κρέμα που έφτιαξες και μετά τυλιξέ τον.
- Σέρβιρε με τα υπόλοιπα φρούτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ