Κοτομπουκίτσες παναρισμένες με cornflakes και ένα dip από τυρί και κρέμα γάλακτος που θα λατρέψεις.
Θερμίδες: 257
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το κοτόπουλο:
- 250g φιλετάκια κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 150g δημητριακά καλαμποκιού θρυμματισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
- Για το dip:
- 50ml κρέμα γάλακτος light
- 50g τυρί κρέμα (όπως philadelphia)
- Λίγo σχοινόπρασo (προαιρετικά)
- Για συνοδευτικό:
- πατάτες πουρέ
- ψητά φασόλια ή λαχανικά της επιλογής σου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το κοτόπουλο σε ίσες μερίδες.
- Ανακάτεψε το αλεύρι και την πάπρικα μαζί.
- Βάλε το αυγό σε ένα μπολ και χτύπησέ το με λίγο νερό.
- Βάλε τα δημητριακά σε ένα άλλο πιάτο.
- Βούτηξε το κοτόπουλο στο αλεύρι, και μετά στο αυγό και τέλος στα δημητριακά.
- Ζέστανε τον φούρνο στους 200C.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα τηγάνι και μετά πρόσθεσε το κοτόπουλο και τηγάνισε για 3-4 λεπτά κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανό.
- Βάλε το κοτόπουλο σε ένα ταψί που έχεις καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και μαγείρεψε για περίπου 5 λεπτά.
- Ανακάτεψε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα και σέρβιρε σαν dip μαζί με το κοτόπουλο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ