Κοτόπουλο με κάρυ

23 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Γεύσεις και αρώματα Ανατολής στην κουζίνα σου. Το αγαπημένο μας πιάτο με κοτόπουλο και κάρυ τώρα και με λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 175

Συστατικά

  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα κομμένα σε κομμάτια
  • 230 γραμμάρια πιπεριές όλα τα χρώματα
  • 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας/γάλα χαμηλό σε λιπαρά
  • 1 λάιμ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Πασπάλισε το κοτόπουλο με 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγείρεψε 5 λεπτά ανακατεύοντας.
  • Άσε το κοτόπουλο πάνω στο σβηστό μάτι για να παραμείνει ζεστό.
  • Σε μια άλλη κατσαρόλα σόταρε τις πιπεριές και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ στην για 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε το γάλα καρύδας και άφησέ το να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά.
  • Κόψε στη μέση το λάιμ και στύψε το σε 1 κουταλιά τη σούπας.
  • Το άλλο μισό κόψε το σε 4 κομμάτια.
  • Πρόσθεσε το χυμό μέσα στη σάλτσα μαζί με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Σέρβιρε το κοτόπουλο μαζί με τη σάλτσα και με τις φέτες λάιμ.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164