Γεύσεις και αρώματα Ανατολής στην κουζίνα σου. Το αγαπημένο μας πιάτο με κοτόπουλο και κάρυ τώρα και με λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 175
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα κομμένα σε κομμάτια
- 230 γραμμάρια πιπεριές όλα τα χρώματα
- 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας/γάλα χαμηλό σε λιπαρά
- 1 λάιμ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Πασπάλισε το κοτόπουλο με 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγείρεψε 5 λεπτά ανακατεύοντας.
- Άσε το κοτόπουλο πάνω στο σβηστό μάτι για να παραμείνει ζεστό.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα σόταρε τις πιπεριές και το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ στην για 1 λεπτό.
- Πρόσθεσε το γάλα καρύδας και άφησέ το να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να πήξει ελαφρά.
- Κόψε στη μέση το λάιμ και στύψε το σε 1 κουταλιά τη σούπας.
- Το άλλο μισό κόψε το σε 4 κομμάτια.
- Πρόσθεσε το χυμό μέσα στη σάλτσα μαζί με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Σέρβιρε το κοτόπουλο μαζί με τη σάλτσα και με τις φέτες λάιμ.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ