Εκμεταλλευόμαστε το λαχανικό της εποχής, που είναι το μπρόκολο, και το συνδυάζουμε με το κοτόπουλο. Η λευκή σάλτσα δεν περιέχει κρέμα γάλακτος, με αποτέλεσμα να είναι φιλική προς τη δίαιτά σου.
Θερμίδες: 299/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
- 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1κ. σούπας μαργαρίνη
- 1κ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 250γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- Για τη σάλτσα:
- 1/4φλ. ζωμός κοτόπουλου
- 1/4φλ. λευκό κρασί
- 1/2φλ. τυρί κρέμα με μειωμένα λιπαρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1/2φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- Αλατοπίπερο
- 2κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2φλ. μπρόκολο βρασμένο, κομμένο σε μπουκίτσες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Πασπάλισε τα στήθη κοτόπουλου με το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
- Ζέστανε τη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο τηγάνι φούρνου.
- Σόταρε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τα μανιτάρια και λίγο αλάτι και σόταρέ τα πάλι.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο και ανακάτεψε καλά.
- Σκέπασε το τηγάνι με ένα καπάκι και τοποθέτησέ το στο φούρνο.
- Μετά από 8 λεπτά γύρισε πλευρά στο κοτόπουλο και ψήσε για ακόμα 8 λεπτά.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από το φούρνο και τοποθέτησε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα.
- Άφησε τα μανιτάρια στο τηγάνι και τοποθέτησέ το επάνω στο μάτι, σε δυνατή θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και το κρασί.
- Όταν δεις ότι το μείγμα “σιροπιάζει” πρόσθεσε το τυρί κρέμα και ανακάτεψε.
- Μαγείρεψε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι πήξει.
- Σταδιακά πρόσθεσε το γάλα και ανακάτευε μέχρι να δέσει.
- Πρόσθεσε το αλατοπίπερο, το μαϊντανό και το μπρόκολο και ανακάτεψε ελαφρώς.
- Μοίρασε ένα στήθος κοτόπουλου σε ένα πιάτο και ρίξε από πάνω τη σάλτσα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ