Κοτόπουλο με λευκή σάλτσα, μπρόκολο και μανιτάρια

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Εκμεταλλευόμαστε το λαχανικό της εποχής, που είναι το μπρόκολο, και το συνδυάζουμε με το κοτόπουλο. Η λευκή σάλτσα δεν περιέχει κρέμα γάλακτος, με αποτέλεσμα να είναι φιλική προς τη δίαιτά σου.
Θερμίδες: 299/ μερίδα

Συστατικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1κ. σούπας μαργαρίνη
  • 1κ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 250γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • Για τη σάλτσα:
  • 1/4φλ. ζωμός κοτόπουλου
  • 1/4φλ. λευκό κρασί
  • 1/2φλ. τυρί κρέμα με μειωμένα λιπαρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
  • Αλατοπίπερο
  • 2κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2φλ. μπρόκολο βρασμένο, κομμένο σε μπουκίτσες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Πασπάλισε τα στήθη κοτόπουλου με το χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
  • Ζέστανε τη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο τηγάνι φούρνου.
  • Σόταρε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τα μανιτάρια και λίγο αλάτι και σόταρέ τα πάλι.
  • Πρόσθεσε το κοτόπουλο και ανακάτεψε καλά.
  • Σκέπασε το τηγάνι με ένα καπάκι και τοποθέτησέ το στο φούρνο.
  • Μετά από 8 λεπτά γύρισε πλευρά στο κοτόπουλο και ψήσε για ακόμα 8 λεπτά.
  • Αφαίρεσε το τηγάνι από το φούρνο και τοποθέτησε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα.
  • Άφησε τα μανιτάρια στο τηγάνι και τοποθέτησέ το επάνω στο μάτι, σε δυνατή θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το ζωμό κοτόπουλου και το κρασί.
  • Όταν δεις ότι το μείγμα “σιροπιάζει” πρόσθεσε το τυρί κρέμα και ανακάτεψε.
  • Μαγείρεψε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι πήξει.
  • Σταδιακά πρόσθεσε το γάλα και ανακάτευε μέχρι να δέσει.
  • Πρόσθεσε το αλατοπίπερο, το μαϊντανό και το μπρόκολο και ανακάτεψε ελαφρώς.
  • Μοίρασε ένα στήθος κοτόπουλου σε ένα πιάτο και ρίξε από πάνω τη σάλτσα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164