Απόλαυσε το αγαπημένο σου κοτόπουλο σε μια διαφορετική εκδοχή! Η βουτυρένια υφή από τη σάλσα αβοκάντο θα δώσει ξεχωριστή γεύση στο γεύμα σου και θα προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά!
Θερμίδες: 289/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το κοτόπουλο
- 2 κ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο κομμένο
- 2 1/2 κ. σούπας λάιμ στημένο
- 1 1/2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 στήθη κοτόπουλου μισά χωρίς πέτσα και κόκαλα
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- Σπρέι μαγειρέματος
- Για τη σάλσα
- 1 φλιτζάνι τομάτα ψιλοκομμένη
- 2 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ. γλυκού λάιμ στημένο
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/8 κ. γλυκού πιπέρι μαύρο
- 1 αβοκάντο ξεφλουδισμένο και κομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθέτησε σε ένα μεγάλο μπολ το κόλιαντρο, το λάιμ, το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο.
- Ανακάτεψέ τα και άφησέ τα 3 λεπτά.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο και πασπάλισέ το ομοιόμορφα με το αλάτι.
- Ζέστανε το τηγάνι, με το μάτι σε μέτρια – υψηλή ένταση.
- Ψέκασε το τηγάνι με το σπρέι μαγειρέματος.
- Πρόσθεσε το κοτόπουλο και μαγείρεψέ το 6 λεπτά από τη κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει.
- Σε ένα μέτριο μπολ, πρόσθεσε τη τομάτα, το κρεμμύδι, το λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ρίξε το αβοκάντο και ανακάτεψε απαλά.
- Σέρβιρε τη σάλσα πάνω από το κοτόπουλο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ