Κοτόπουλο ψητό με μουστάρδα! Εύκολο, γρήγορο και light!
Θερμίδες: 264
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
- 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα κομμένα στη μέση
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου light
- 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
- 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα με σπόρους (ειδική για κρέατα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ζέστανε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα και πρόσθεσε λάδι.
- Αλατοπιπέρωσε το κοτόπουλο και πρόσθεσέ το στο τηγάνι και μαγείρεψε για 2 λεπτά κάθε πλευρά.
- Αφαίρεσε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
- Πρόσθεσε το ζωμό, το σιρόπι, το θυμάρι και το σκόρδο στο τηγάνι και άφησέ τα να βράσουν.
- Μαγείρεψε 2 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά.
- Πρόσθεσε το ξίδι και τη μουστάρδα και μαγείρεψε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Πρόσθεσε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι, και ρίξε το μείγμα μουστάρδας πάνω από το κοτόπουλο. Ψήσε στους 200 ° C για 10 λεπτά και αφαίρεσε το κοτόπουλο από το ταψί και άφησέ το στην άκρη για 5 λεπτά.
- Ρίξε το ζωμό σε ένα τηγάνι και μαγείρεψε για 2 λεπτά ακόμα και σέρβιρε πάνω από το κοτόπουλο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ