Εύκολο, γρήγορο και υγιεινό! Ένα νόστιμο και light finger food που μπορείς να πρσφέρεις ακόμα και στους καλεσμένους σου, όταν ο χρόνος σε πιέζει!
Θερμίδες: 117/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 μεσαίο κουνουπίδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι σόγιας
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο βούτυρο
- 2/3 φλιτζάνι καυτερή σάλτσα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200º C.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι, το νερό, τη σκόνη σκόρδου και το αλάτι και χτύπησε ελαφρά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα, κουρκούτι.
- Πάρε τα κομματάκια κουνουπίδι και βάλτα μέσα στο κουρκούτι και πανάρισέ τα από όλες τις πλευρές.
- Στη συνέχεια πάρε τα παναρισμένα κουνουπίδια και βάλτα σε ένα ταψί που έχεις βουτυρώσει ελαφρώς.
- Ψήσε για 15 λεπτά, προσέχοντας μην καούν.
- Ενώ τα ψήνεις, ανακάτεψε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο και την καυτερή σάλτσα.
- Όταν τα κουνουπίδια γίνουν, βγάλε από το φούρνο και ρίξε τα μέσα στο ζεστό μείγμα σάλτσας.
- Βάλε ξανά τα κουνουπίδια πίσω στο ταψί και ψήσε για ακόμα 25 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
- Πριν τα σερβίρεις, άφησέ τα να κυρώσουν 15 λεπτά.
Tip
Συνδυάζονται υπέροχα με σος γιαουρτιού!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ