Απλοί, νόστιμοι, παραδοσιακοί αλλά light κουραμπιέδες! Για εσένα που προσέχεις τη διατροφή σου αλλά δεν μπορείς να τους αντισταθείς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γραμ. αλεύρι
- 3 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό εμπορίου
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 1 κρόκο αυγού
- ½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν – πάουντερ
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι μαργαρίνη
- 1 βανίλια
- ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ χτύπησε καλά τη μαργαρίνη με το γλυκαντικό.
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τον κρόκο αυγού, το κονιάκ, το λάδι, τη σόδα, τη βανίλια, τα τριμμένα αμύγδαλα και τέλος το μπέϊκιν – πάουντερ με το αλεύρι, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή.
- Πλάσε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια και ψήσε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C για 1 ώρα περίπου.
- Πασπάλισε τους κουραμπιέδες με το γλυκαντικό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ