Θρεπτική και νόστιμη συνταγή, με πρωταγωνιστή το ρόδι. Απόλαυσέ τη σαν κυρίως γεύμα το μεσημέρι ή σαν σαλάτα το βράδυ.
Θερμίδες: 299/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το κουσκούς:
- 400γρ. πλιγούρι
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 120ml. ελαιόλαδο
- Χυμό από 3 λεμόνια
- 1 μεγάλη χούφτα ρόκα
- Για το dressing:
- Φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 1 ρόδι, καθαρισμένο
- 1κ. σούπας μελάσα
- 1/2κ. γλυκού ρίγανη
- 4κ. σούπας ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πρόσθεσε το πλιγούρι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίξε κρύο νερό μέχρι να σκεπαστεί το πλιγούρι.
- Άφησέ το να μουλιάσει για 1 ώρα.
- Στράγγιξέ το και μετέφερέ το σε ένα άλλο μπολ.
- Ρίξε μέσα στο μπολ τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
- Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά για το dressing μαζί με αλάτι και πιπέρι.
- Ρίξε το dressing πάνω στο πλιγούρι και ανακάτεψε.
- Χώρισε το γεύμα σε 6 πιάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ